Oficines al costat del Trinquet. Ronda Quémalo s/n Faura (València)
-Apertura l'últim divendres de mes a les 20 hores

10 d’octubre del 2011

Circ de Carriata-Faja de las Flores-Góriz-Monte Perdido-Faja Pelay-Senda Cazadores

Eixida de dos dies per l´espectacular Parc Nacional Ordesa.
Primer dia: Circ de Carriata, Faja de las Flores, Collada del Descargador, Coll de Millaris, Refugi de Góriz.
Segon dia: Refugi de Góriz, Monte Perdido, Ref. Góriz, Faja de Pelay, Senda de los Cazadores, Pradera d'Ordesa.





Faja de las Flores

Monte Perdido
Més Fotos

Primer dia (9 d´Octubre)
Eixim de la Pradera d´Ordesa agafem la carretera per la que hem arribat fins una caseta que hi ha a la nostra dreta. Ací veiem un cartell que indica "Circo de Carriata", agafem la senda en pujada. 
1h. aprox. finalitza el bosc i nou cartell, a la dreta "Faja de Racón, Circo de Cotatuero" a l´esquerra el nostre destí "Clavijas de Carriata, Fajeta, Tozal del Mallo". El sender no te pèrdua i es trobem amb més cartells.
1´40 h. aprox. nou cartell, ací tenim dos alternatives. Per l´esquerra les "Clavijes", per la dreta la "Fajeta"      -sender més llarg i aeri, en principi més fàcil, però perillos en males condicions atmosfèriques-.
2h. aprox. Primer tram de clavelles prou fàcil, les passem i arribem al segon tram que tampoc tenen massa dificultat.
Continuem pel sender prou definit per baix del muralló. Quan la paret pareix que s´acaba i comença a girar a la dreta, trobem una canal fàcil que ens deixa en l´escaló superior, on comença la "faja".
3´15 h. Comencen la "faja de la flores", cal gaudir del sender, es verdaderament impressionant.
Al final de la "faja" aguaiten el Taillón, la Bretxa de Rolando, el Casco, etc.
-Només deixar la "faja" arribem a un creuament de senders, a la dreta de baixada a Cotatuero, nosaltres continuem per la senda de l´esquerra. Ací hi ha un poc de caos però deurem buscar i anar cap un gran pal de senyalització de diversos colors. Després de passar el pal continuem per sender ben definit, al poc, atenció! el sender canvia la direcció bruscament a l´esquerra per pujar a l´escaló superior, on arribem a una gran plana que travessem, sols ens queda pujar per la canal que tenim enfront i continuar pel sender a la dreta -est- cap a la collada del Descargador.
Passada la collada anem cap a la Plana de Millaris, atents, de baixada anirem buscant la vessant esquerra que tenim enfront, sense baixar a la plana, es distingix el sender.
En el coll de Millaris el sender trenca a la dreta, podem veure al fons el refugi de Góriz.

Distància: 17,27 km.  Temps: 8´15h. Desnivell: +1298m  -472m.  Dificultat: Alta

Segon dia (10 d´Octubre)
Eixim en les primeres llums del dia del refugi pel sender que en pujada ens du cap al barranc de Góriz.
El sender no té pèrdua sempre de pujada, passarem pel tram de "las escaleras" on farem una trepada, anem remontant tot el barranc per la seua dreta salvant els distints contraforts. L´últim dona lloc a unes cascades i el salvem  per un tram equipat amb cadenes fins arribar al "Lago Helado" (2´15h.).
Des d´ací es distingix perfectamente a l´est la famosa "Escupidera". Afrontem la pedrera de fort pendent a la nostra dreta per endinsar-nos en l´Escupidera fins arribar a l´ombro. Sols ens queda un últim tram descompost fins al cim (3´15h).
La baixada fins al refugi de Góriz la fem pel mateix itinerari.
Des del refugi de Góriz agafem el GR cap al Circ del Soaso, passarem pel desviament cap a les clavijes i continuem baixant. Abans d´arribar al fons del circ, deixem el GR i continuem per una senda que naix a la nostra esquerra. La senda transcorre per la vessant esquerra del Circ -durant tota la baixada es distingix clarament el sender-. A la nostra dreta vorem l´espectacular cascada de la Cola de Caballo i a la nostra  esquena les tres Sorores.
Passem un panell informatiu -es trobem ja a la faja de Pelay-,  sols ens queda seguir tot el sender fins arribar al Refugi i mirador de Calcilarruego. Cal gaudir del paissatge i de les vistes que tindrem en tot moment.
Just en el mirador naix la Senda de los Cazadores que en forta pendent i llaçades ens du en un hora a la Pradera d´Ordesa.

Distància: 22,600 km.  Temps: 10´37h.  Desnivell: +1.326 -2257.  Dificultat: Alta -Cal estar molt preparat-.

8 d’octubre del 2011

Via ferrada del Sorrosal -Broto-

El 8 d'octubre es desplaçarem a Broto (Pirineu d´Osca) on ferem la ferrata del Sorrosal, molt bonica i d'una dificultat mitja-baixa. Cal recordar que per a fer aquestes vies cal portar l'equipament de seguretat necessari -casc, arnés, dissipador, guants, calçat adecuat, tercera baga (per descansar en un moment donat) i en alguns casos vuit i corda per si cal rapelar o assegurar-se-.
La ferrada es troba a l'entrada de Broto -venint de Torla-, agafem el  primer carrer a la dreta en baixada fins una esplanada on hi ha un restaurant i lloc per aparcar.



Més Fotos
http://www.vallebroto.com/viasorrosal.htm