Oficines al costat del Trinquet. Ronda Quémalo s/n Faura (València)
-Apertura l'últim divendres de mes a les 20 hores

5 de maig del 2013

Per la Vall de Segó amb el Grup de Muntanya de Vistabella

Hui ens ha visitat el nombrós Grup de Muntanya de Vistabella i alguns membres del d'Atzeneta. 
Tot un encert aquestes trobades que ens fan gaudir d'un dia de senderisme diferent, on es fan noves amistats i s'estenen llaços d'unió entre la gent que estimen la natura. 
És per als membres del Centre Excursionista La Vall de Segó tota una satisfacció donar a conéixer els nostres senders i muntanyes. 
Des d'aci donar les gràcies a Rafa i Teresa que han fet possible aquest encontre i a Nuria per haver organitzat una eixida des del seu Grup tant nombrosa.

El Tabalet

La Creu

   

_______________________________Ruta________________________________
Faura- Parc de la Rodana- Camí de la Rodana- Senda de l’aljub Nou- Senda de la Ratlla- Senda del Portell- El Tabalet- Senda de la Creu- La Creu- Senda de la Creu- Camí del Codoval- Senda del Codoval- Senda Caseta del Retor- Escola del Tabalet- Ermita del Bon Succés- Senda del barranc de la Canaleta- Faura
-Recorregut:              Circular.
-Distància:                 11,65 km.
-Desnivell Positiu:   484m.
-Altura màxima:        345m. 
-Altura mínima:         50m.
-Temps Total:           4h. 36 min.
-Temps moviment:  3h.30min.
-Dificultat:                  Mitja-Baixa.

________________________________Descripció____________________________
-El ruta s’inicia al bosc Mediterrani-parc urbà de la Rodana a Faura. El bosc es troba a la part alta del poble, apegat a la muntanya. La recuperació d’aquest espai, anteriorment cultiu de tarongers, ha permés la  rehabilitació paisatgística i l’accés directe a la muntanya des del poble.
-Partim pel camí de la Rodana que discorre per la vora del cementeri en direcció oest i en progressiva ascensió, desestimem un desviament a la dreta per on va al PR-La Vall de Segó i per on tornarem, i continuem cap amunt pel  camí asfaltat seguim les marques del SL-del Tabalet.
-Quan el camí planeja fa una revolta tancada a l’esquerra, en aquest punt el  deixem pel de terra que naix a la dreta i que al poc passa per l’aljub Nou a la vora d’una figuereta.
-El camí es converteix en senda que no deixarem fins el cordal.
-Ja en el cordal agafem la senda de la ratlla a la dreta, seguint les marques del SL fins el pic del Tabalet.
-Una vegada visitat el pic, desfem el camí fins l’encreuament de sendes anterior i seguim a la dreta pel PR que ens du a la Creu.
-Baixem de la Creu per la senda que ix cap a l’esquerra segons la nostra arribada.
-Ens trobem un pal de senyalització seguim indicació cap al “Povitxol”.
-Camí del Codoval. Al mig del camí trobem un pi, continuem a la dreta pel mateix, al poc a l’esquerra naix la senda del Codoval.
-La senda desemboca novament al camí, anem a l’esquerra cap avall per als 150 m. agafar  a la dreta la senda de la “Caseta del Retor”; als pocs minuts passem per la caseta de pedra seca de la Catxola.
-Sols ens queda seguir les marques del PR que després de passar per l’escola del Tabalet i l’Ermita del Bon Succés en deixa en el camí de la Rodana a Faura.


Participants del CEVS: Mª Carmen, Tere N., María José, Juan, Juanfran, Xato, Xema i Antonino.